Care about skin

Acne therapie

Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne, maar mensen kunnen er ook op latere leeftijd nog last van hebben. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijkse leven kan verminderen.

Acnetherapie is per patiënt en per acnevorm verschillend. Het belangrijkste van de acnetherapie is het reinigen van de huid. Mee-eters worden verwijderd en puistjes worden geleegd. Het doel van de behandeling is om de ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen.

De behandelingen zullen in het begin kort op elkaar volgen, om zo een sneller resultaat te boeken. Daarnaast speelt de huidtherapeut een grote rol in het verstrekken van adviezen ten aanzien van zelfzorg.  Een actieve bijdrage van de patient is voorwaarde voor succes. In de praktijk zijn ook producten verkrijgbaar die voor de dagelijkse verzorging gebruikt kunnen worden.

 

acne_small

 

 

De vergoeding van deze behandeling is afhankelijk van uw ziektekostenverzekering. Acnetherapie wordt vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of de betreffende behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.