Care about skin

Ambulante compressie therapie

Ambulante compressie therapie valt onder oedeemtherapie. Compressietherapie ookwel zwachtelen genoemd, is het aanbrengen van tegendruk in het oedeem gebied. Compressietherapie betekent letterlijk “drukbehandeling”. Hierbij wordt door middel van uitwendige druk de bloedcirculatie zoveel mogelijk bevorderd. Deze behandeling verbetert de doorbloeding op korte termijn, waardoor de klachten vaak afnemen. Door de aangebrachte externe druk worden de aderen vernauwd. Hierdoor kunnen de kleppen in de aderen zich weer sluiten en wordt de klepfunctie hersteld. Bewegen hierbij is zeer belangrijk want dit ondersteunt het functioneren van de spierpomp.

Bij “Care about skin” werken we het meest met plakzwachtels. Plakplazwachtels kleven op andere lagen, maar niet op de huid. Voordeel is dat het verband minder snel afzakt en dus langer blijft zitten, ook bij ongunstige vorm van het been.

Waneer de maten die gemeten worden stabiel zijn (hetzelfde blijven), kan er gekozen worden voor een therapeutisch elastische kous.