Care about skin

Peelings

Glycolzuur is een verzamelnaam voor een reeks organische zuren. Zij komen bijvoorbeeld voor in fruit en worden daarom ook wel fruitzuren genoemd. Deze fruitzuren (AHA) verbeteren de structuur van de huid doordat de celdeling van de huid gestimuleerd wordt. Grove poriën en huidoneffenheden worden minder zichtbaar. De huid wordt meer elastisch en is beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden.

Werking van peelings:

  • Hydraterende werking: het zuur verhoogt de waterbindende capaciteit in de hoornlaag (bovenste laag cellen van de huid), zodat de huid is staat is meer vocht vast te houden
  • Keratolytische werking: dit wil zeggen dat de bovenste huid lagen versneld afschilferen
  • Exfolierende werking: dit betekent letterlijk het afstoten van de (bovenste)huidcellen
  • Anti-oxidante werking: dit wil zeggen dat het zuur een ontstekingsremmende werking heeft

Door de peeling kunnen tijdelijke huidreacties ontstaan. Tot ongeveer twee dagen na de glycolzuurpeeling kan er een lichte afschilfering van de huid zichtbaar zijn. Op sommige plaatsen zullen zelf korstjes te zien zijn. Deze korstjes genezen binnen 1 a 2 weken.

Zowel voor, tijdens als na de behandelingen is het zeer belangrijke goed op te letten met de zon, Een goede zonbescherming (factor 30/50) is dan ook zeer aan te raden.