Care about skin

Nieuws

Nieuwsbrief tele’s en fibromen

Nieuwsbrief – Tele’s en fibromen

Tele’s is de afkorting van tele-angiëctasieën. Dit zijn zeer kleine bloedvaatjes in de huid die veel voorkomen in het gelaat. Gecentreerd in het gelaat wordt het ook wel couperose genoemd. Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. Vooral mensen van Noord-West Europese origine met een relatief licht huidtype kunnen vroeg of laat last krijgen van deze toename van bloedvaatjes. De bloedvaatjes verdwijnen nooit uit zichzelf. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

Een steelwratje ook wel fibroom genoemd is een vrij klein aangroeisel op de huid. Voorkeursplekken zijn de hals, de romp, de liezen of de oksel. Steelwratjes komen bij ongeveer 46% van de populatie voor. Vaak met het vorderen van de leeftijd. Bij mensen met suikerziekte en overgewicht komen ze vaak voor.

Ouderdomswratten zijn goedaardige vormsels aan de huid, die heel vaak voorkomen, vooral bij oudere mensen (boven de 50 jaar). Ze komen bij mannen en bij vrouwen even vaak voor. Het is wel zo dat de ene persoon er meer bevattelijk voor is dan de ander. Ouderdomswratten kunnen verschillende vormen en kleuren hebben. In het begin is het vaak een huidkleurig, geelbruin, grijsbruin plekje met een ruw, fluwelig oppervlak. Later worden ze dikker en groter, met een wratachtig (bloemkoolachtig, hobbelig, brokkelig) oppervlak. Ze zien eruit alsof ze bovenop de huid liggen en makkelijk los te krabben zijn, maar zitten toch stevig vast op de huid.

De behandelingen die ik als huidtherapeut kan uitvoeren bij tele’s en fibromen zijn:

  • Elektro-coagulatie
  • Zapper

 

Elektro-coagulatie

Elektro-coagulatie is een techniek waarbij door middel van stroom verschillende huidproblemen zoals couperose, steelwratjes, ouderdomswratten en gerstekorrels behandeld kunnen worden. Er wordt gebruik gemaakt van stroom en een dunne naald. Wanneer er stoom door de naald gaat, ontstaat er wamte. Deze warmte zorgt ervoor dat bijvoorbeeld chronisch verwijde bloedvaatjes dicht gebrand worden.

 

Zapper

Met de zapper wordt de goedaardige huidaandoening voorzichtig weggebrand. Doordat de huid meteen wordt dicht gebrand zal het ook niet bloeden.

Dit wordt vooral toegepast bij ouderdomswratten.

 

coagulatie_zapper

Facebook winactie

Iedereen nog fanatiek bezig met de goede voornemens die ze hebben voor 2015?
Ik wil jullie graag een handje helpen.
De fruitzuurpeeling geeft een boost aan je huid!

Zie de website voor uitleg over peelings:

http://www.careaboutskin.nl/behandelingen/peelings/

 

Meedoen kan t/m 2 februari 2015 via onderstaande link op Facebook

https://www.facebook.com/CareAboutSkin

 

Win2